maanantai 8. toukokuuta 2017

P.C. & Kristin Cast - Pelastettu

Zoeyn on otettava vastuu pahasta teostaan, mutta jätettyään vampyyriyhteisön, hän on täysin yksin eivätkä hänen ystävänsä enää suojele häntä. Samaan aikaan Neferet terrorisoi Tulsan kaupunkia. Yön talon asukkaat päättävät yhdistää voimansa poliisin kanssa taistellakseen pimeyden ruhtinatarta vastaan, mutta lopulta Neferetin voi lyödä vampyyri, joka hallitsee vanhan magian.

Kaksitoista osainen Yön talo sarja on tullut tiensä päähän viimeisellä osallaan Pelastettu. Kirja vaikutti aluksi todella tylsältä ja ajattelinkin viimeisen osan olevan täysi floppi ja sarjan vaan huononevan loppua kohti, mutta sitten kaikki muuttui. Pian tapahtumat olivat jo niin jännittäviä ja käsinkosketeltavia, etten olisi millään malttanut laskea kirjaa kädestäni. Toki kirjassa oli paljon turhiakin kohtauksia, kuten Lyneten juhlajärjestelyt, joka vaan turhaan pidensi kirjaa, mutta luin sen kuitenkin kunnialla loppuun ja hyvä niin. Olisihan se ollut vähän tyhmää jättää sarjan viimeinen osa kesken kun on uskollisesti lukenut kaikki edelliset. Kirjan loppukohtaus oli myös hyvä, kaikki ei käynyt niin nopeasti kuin yleensä, mutta ehkäpä liian helposti ottaen huomioon että Neferetin kanssa kamppailua on käyty jo useamman kirjan verran.

Hahmot eivät mielestäni juurikaan kasvaneet sarjan aikana, vaan pääosissa olevilta hahmoilta tuli samanlaista älytöntä läppää ja tyhmiä letkautuksia läpi sarjan. Neferet ärsytti tämän kirjan alussa aivan suunnattomasti, hahmo oli ehkä vedetty vähän yli ja Neferet muistutti enemmän vallanhimoista lasta hovinarreineen kuin pimeyden ruhtinatarta, mutta meno muuttui onneksi loppua kohden ja Neferetkin alkoi tuntua vähän uskottavammalta hahmolta.

Kirjassa päästiin myös surullisiinkin tunnelmiin kun Kalona kuoli, itselläni ainakin tuli vähän tippa linssiin kun yksi lempihahmoistani koki sellaisen kohtalon. Mutta onneksi kaikki päättyi kuitenkin Kalonan osalta hyvin.

Kaiken kaikkiaan Yön talo sarja on ihan viihdyttävää luettavaa. Sarja on tehty kuitenkin turhan pitkäksi ja nuorten naljailut iskevät varmasti paremmin nuorempiin lukijoihin.


Alkuperäinen nimi: Redeemed, 2014
Arvosana: 3,5
Sivut: 412
Otava, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti