perjantai 14. huhtikuuta 2017

Erin Hunter - Iltahämärä

Myrskyklaanin kissoilla on vasta perustetussa leirissä käpälät täynnä työtä: uudella reviirillä riittää turkittavaa, ja uusien rajojen vartioiminen saa klaanien välit kiristymään. Kaiken kiireen keskellä kukaan ei ehdi huomata, miten nuori parantaja Lehtilampi ajautuu mahdottomaan tilanteeseen - valitsemaan kutsumuksensa ja kielletyn rakkauden välillä.
   Kun yllättävä vihollinen hyökkää, kissojen on ponnisteltava kaikin voimin ja uhrauduttava toistensa puolesta. Kaikki eivät selviä. Kenen on tullut aika päättää taipaleensa klaanissa ja lähteä Hopeahännän metsästysmaille?

Iltahämärä jatkaa Soturikissojen Uusi profetia -kirjasarjan viidentenä osana. Aluksi kirja tuntui koko ajan junnaavan paikoillaan ja sai vaan lukea Oravaliidon, Vatukkakynnen ja Saarniturkin kolmiodraamasta ja klaanien uhitteluista toisilleen. Kirjan loppupuolella Varsissulka ja Lehtilampi päättivät valita klaanielämän sijaan toisensa ja lähtivät omille teilleen. Pari ei kuitenkaan pitkälle pötkinyt kun tapasivat Keskiyön, joka kertoi heille karmeasta sodasta mäyrien ja kissojen välillä.

Uusi profetia jatkuu vielä yhdellä kirjalla ja pakkohan se on tähän samaan syssyyn lukea, jäi kirja sen verran mielenkiintoiseen kohtaan. Puhumattakaan halusta saada tietää Harmaaraidan kohtalosta, vai jääkö se kokonaan unholaan? Ja miten Oravaliidon tunteiden sekamelska lopulta päättyy?


Alkuperäinen nimi: Twilight, 2006
Arvosana: 3,5
Sivut: 311
Art house, 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti